Friskolen Øster Egesborg     Præstetoften 6        4735 Mern        Tlf. 55997720        E-mail: tony@egesborg.dk

Tirsdag d. 21. september stod 5. klasse klar med cykler, hjelme og gode ben. Klar til at tage på hyttetur til Dehnshytten i Bakkebølle sammen med Ulrik og Jeannette. DMI havde lovet godt vejr, hvilket de holdt. Der var dog lidt rigelig vind, men intet der kunne stoppe os i at komme af sted. Vi var dog ikke kommet længere end starten af militærterrænet på Kulsbjerg, før vores første forhindring mødte os. Det var dog ikke soldaterne, der holdt øvelse, som stoppede os, men derimod en punktering på Martins fordæk, som gav os den første pause. Men der var ingen ko på isen, da altmuligmanden Ulrik naturligvis havde taget lappegrej med. Der var bare et problem… Han havde glemt dækjern. Så efter nogle forsøg med saks og andre ting, vi havde ved hånden, ringede vi til Andreas’ mor, som fluks kom med dækjern, så vi kunne få lappet cyklen. Ventetiden blev udnyttet i skoven med plankekamp, træklatring, cykling og inspicering af en død muldvarp. Efter lapningen af cyklen kørte vi videre mod vores første mål: Kulsbjerg, hvor frokosten skulle indtages. Vi havde dog lige en punktering igen, og endnu engang var det Martins fordæk, der måtte lappes.

Opstigningen til Kulsbjerg kan vel nærmest sammenlignes med opstigningen til Alpe d’Huez og i bedste Tour de France stil, blev der kæmpet om vigtige bjergpoint. Det var vist Joachim, der løb med den prikkede bjergtrøje på det bjerg. Frokosten blev indtaget med smuk udsigt over Sydsjælland, broerne, Falster, Farø, Bogø og Møn. Med fyldte maver gik turen videre mod Bakkebølle. Vi parkerede cyklerne i Ulriks have og gik derefter over til naboernes sø. Her skulle vi fiske krebs. Der var masser af dem i fælderne, og der blev eksperimenteret med at holde dem. Andreas og Iben prøvede sågar at sætte en finger ind i krebsens klør!

Efter krebsefiskeriet cyklede Jeannette hjem og hentede al maden, mens Ulrik og klassen fortsatte det sidste stykke ned til Dehnshytten. Alle blev hurtigt installeret, og så var det ellers tid til at udforske området. Der blev lavet dæmning, svinget i gynge, leget i skoven og ved stranden. Senere legede vi alle skovstratego, og der blev lavet brændenældesuppe - mums. Aftensmadholdet fik lavet noget lækker mad, som blev indtaget med stor appetit. Efter middagen var der nogle, som tog sig en kold dukkert i havet, og aftenen blev sluttet af med skumfiduser på bål samt snørebåndskonkurrencespisning og hygge ved brændeovnen.

Næste dag startede med morgenmad og derefter oprydning. Så blev der spillet skovrundbold, og ved 11-tiden var det tid til afgang. Jeannette kørte hjem med bilen og skiftede til cykel. Ulrik og klassen tog turen gennem skoven op til Hulemosesøen, hvor Jeannette ventede med frokost. Den blev indtaget i skønt vejr, hvor der også blev tid til rundture om søen og i den nærliggende skov. Så var det ellers tid til at vende næsen hjemad mod skolen igen. Denne gang tog vi den ”nemme” vej gennem Kulsbjerg. Nogle valgte ”drengerøvsruten” sammen med Ulrik, og andre valgte den smukke rute sammen med Jeannette. Uanset valg af rute kom alle hjem til skolen i god behold og med en fantastisk tur i bagagen.

Forside Om skolen Undervisning Praktisk information Personale Bestyrelsen Klasserne Intra Tilsyn/Evaluering SFO Arkiv Sponsorer